Mät upp rätt och slipp kladd

 
 
 
 
När jag gjorde sirapskakor till jobbet i somras stod jag inför det vanliga problemet - mäta upp sirapen utan att få hälften kvar i måttet och en massa kladd när man står och försöker pilla ut allt ut måttet.
Men så kom jag på något jag lärt mig av en kollega och nu för jag det vidare till er - det absolut smartaste sättet att mäta upp sega klibbiga ingredienser som till exempel sirap, honung och olja i ett bröd- eller kakrecept.
Tricket är så enkelt och genialiskt att jag känner mig dum dom inte tänkte på det själv - man gör en fördjupning i den torra ingrediensen (oftast mjölet) med baksidan av måttet och sedan häller man sirapen, honungen eller vad det nu är för klibbigt rakt ner i gropen! Snabbt och smidigt och inget kladd!
I det här fallet skulle jag ha 2½ dl vetemjöl och 2 msk sirap så i varje uppmätt hel dl gjorde jag en grop och fyllde med sirap, hur smidigt som helst!