Bananmuffinskaka med chokladbitar


I vanlig ordning blev ett par bananer alldeles fruktansvärt övermogna och när de för tredje gången ratats av familjens yngsta medlem fick de helt sonika åka ner i en banankaka!
Det här receptet är egentligen ett muffinsrecept, men just idag orkade jag inte stå och pilla med muffinsformar så det fick bli en stor kaka istället. 

Bananmuffinskaka med chokladbitar

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 mogna bananer
6 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,75 dl filmjölk (funkar med mjölk eller gräddfil också) 
100-200 g hackad mörk choklad eller mjölkchoklad (beroende på preferens och vad man har hemma) 

Sätt ugnen på 175°C
Smält smöret och låt det svalna 
Vispa ägg, bananer  och socker pösigt
Vänd ner mjöl, salt och bakpulver 
Tillsätt smöret och filmjölken och rör till en jämn smet
Vänd ner den hackade chokladen
Söra och mjöla en form och häll i smeten
Grädda längst ner i ugnen tills kakan inte är kladdig i mitten längre (kolla med sticka) och gyllenbrun på ytan.
Låt kakan svalna i rumstemperatur innan den stjälps upp. 


Foto: NyTinat

#1 - - Ann:

det så godt ut :D