Fluffiga frallor


Äntligen fick jag till frallor som är så där löjligt luftiga och fluffiga som de man köper i affären. Jag har förgäves försökt i flera år men det blir aldrig som jag vill. Men med en liten sats deg för att prova (och inte slösa på mjöl och jäst i coronatider) och bara en jäsning så var det både enklare och snabbare än väntat!

Frukostfrallor
8st

1/2 paket jäst (färsk eller torr)
2 msk socker
2 tsk salt
2,5 dl ljummet vatten
400g vetemjöl
3 msk olja

Lös jästen och sockret i vattnet.
Blanda mjöl och salt.
Tillsätt degspad och olja och arbeta ihop till en deg
Knåda (helst i maskin) i 10 min.
Dela degen i 8 bitar och lägg dem i en oljad/smörad form eller form med bakplåtspapper.
Låt jäsa ca 30-60 min tills frallorna är riktigt fluffiga, gärna i ugnen på 35-40 grader.
Sätt ugnen på 225 grader eller ca 180 grader varmluft
Grädda frallorna i ca 15-20 min tills de är gyllene och lätta.