Favorit-sommarfrukosten

 
 
Fruktsallad med ägg och keso - enklare än så blir det inte och bland det bästa kompisen Ida nånsin har tipsat mig om! Enkelt att laga och fullproppat med näringsämnen gör det här till min favoritfrukost.
 
Jag kallar det här frukost i rubriken, men sanningen är att jag kan äta det här till frukost, lunch, middag och mellanmål. Kanske inte samma dag, men flera måltider i veckan i alla fall!
Och det är inte bara på sommaren, utan det här är en återkommande frukost på hösten och vintern, jag byter bara ut frukten efter säsong, så det blir mer rivet äpple och kiwi på vintern, plommon på hösten och mer nektariner och jordgubbar på sommaren!
 
Eftersom jag alltid har en skål kokta ägg och en bytta keso i kylen så är det här den absolut enklaste nöd-lunchen jag kan tänka mig - bara att köpa ett par frukter på väg till jobbet och jag är klar!
 
 
Fruktsallad med ägg och keso
1 port (mängderna är ungefärliga, och vad jag blir mätt på, så man kan få justera så det passar ens egna behov)
 
 
1 kokt ägg
150 g keso (ca 200 g om man kör Keso Mini)
 
Förslag på frukter (välj minst 2)
1 banan
1 kiwi
1 nektarin
2 plommon
150 g färska jordgubbar
 
Toppa gärna med pumpafrön eller hackade valnötter
 
 
Foto: NyTinat
#1 - - Ann-Sofi Matsafari:

Gott:)

#2 - - Tess:

Det där ser alldeles underbart ut! :D Kram

#3 - - Anonym:

Aldrig testat ägg me frukt? Får göra de :)