Räkafton!

Igår gick vi till Feskarn i saluhallen och köpte ett helt kilo räkor!
Till detta serverades vitt vin, baguette, smaksatt creme fraiche (Arlas franska örter, ingen höjdare enligt mig, jag föredrar Créme Bonjour:s vitlök och örter).
Det var helt underbart gott! Det märks att det verkligen är en annan kvalité än de räkor man köper i vanliga mataffärer. Med ett pris på 99:-/kg kändes det inte alls som mågon hutlöst dyr lyxmat.
Det kommer definitivt bli fler besök i saluhallen!


Vad är en räkafton utan fin dukning? Fyrkantiga skålar Quadro från Åhléns 125:- resp 60:- stor/liten.
Runda tallrikar, vinglas, servetter och fyrkantiga assietter från IKEA
Espressokopparna, som var perfekta att lägga upp dippen i, och den gröna duken har jag fått av mamma.
Rund skål från Höganäs.
Vinet heter
Viña Maipo Chardonnay

Mumsig kött- och svampgryta

Gårdagens middag blev en jättegod och faktiskt snabb köttgryta.
Lite höstig smak med svamp och timjan - jättegod!


Ingredienser

ca 400 g kött (ryggbiff, lövbiff, fläskfilé eller liknande)
200-300g champinjoner (färska eller på burk)
1 gul lök
1 förp Arla Svamppanna
1 förp Kelda Lagalätt
Salt & peppar
Timjan
Nykokt pasta eller valfri kolhydratkälla.



Instruktioner

Strimla köttet
Dela löken i halvor och skär i skivor (stora bitar kan delas ytterligare)
Borsta av färska champinjoner och skiva dem. Champinjoner på burk - häll av spadet och skär de större i mindre bitar.
Stek löken, champinjonerna var för sig och lägg åt sidan.
Stek köttet, krydda med salt och peppar under stekning. OBS stek inte nötkött för länge så det blir torrt och segt!
Häll tillbaka löken och svampen i pannan och blanda om.
Tillsätt svamppannan och lagalätt
Smaka av med färsk eller torkad timjan, salt och peppar.
Låt puttra ihop lite, och servera till nykokt pasta (eller vad man nu vill ha)