Magnum - Gold?!



Idag var det glasspremiär på jobbet - på somrarna brukar det bli några turer i veckan bort till kiosken, glassköp och sedan kalasande i solen.
Tyvärr var det lite småkyligt och bara soldis idag, men vi kurade tappert ihop oss på en lä-skyddad parkbänk och mumsade på våra glassar.
Mitt val föll idag på en av GB:s nyheter Magnum Gold?! som enligt beskrivningen ska vara "Vaniljglass med virvlar av utsökt kolasås med havssalt, doppad i krispig mjölkchoklad med ett gyllene överdrag.."

Så, hur är den egentligen?

För det första - ja, den är verkligen gyllenskimrande och guldglänsande, så den ser mycket lyxig ut.
Chokladskalet är krispigt och har god smak av mjölkchoklad med bra kvalité
Vaniljglassen är len och krämig och har inte den där påträngande starka vaniljsmaken som gör att jag har lite svårt för de klassiska magnumsorterna.
Kolasåsen är lagom söt, men i betydligt mindre virvlar än på annonsbilden (men så är det väl alltid), havssaltet märks inte mer än att något obestämt balanserar upp glassens smak så den inte blir för söt - något som jag var rädd för när jag hörde kombinationen mjölkchoklad-kola-vanilj.

Så allt som allt en god, lagom söt och vacker glass som definitivt kommer att ätas fler gånger i sommar!


Vilka är era glassfavoriter? Någon (ny eller gammal) som jag absolut borde prova i år?


Foto: GB

Potatis- och Löksoppa



En god och lättlagad soppa på potatis och lök som råkar vara både nyttiga och billiga ingredienser. Soppan passar både som förrätt eller som hel måltid med några skivor gott bröd till!


Potatis- och löksoppa
3-4 portioner

500 g Potatis, fast sort
300 g gul lök
½ msk smör
1 knippe salladslök (låg i min kyl och behövde användas, men kan uteslutas)
1.5 L vatten
3 buljongtärningar
salt & peppar
1 tsk paprikapulver


Skala potatisen, skär i tärningar ca 1x1 cm
Skala och strimla löken
Skölj och strilma salladslöken
Stek löken i smöret i en kastrull (som rymmer minst 3L) tills den mjuknar och fått lite färg
Tillsätt vattnet och låt koka upp
Smula ner buljongtärningarna och låt soppan koka tills potatisbitarna är mjuka
Smaka av med salt, peppar och paprikapulver

 
Foto: Tina

Kycklinggryta med Red Curry paste och kokosmjölk




Härom kvällen blev det hemlagad Thaimat igen - åter kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk.
Receptet är väldigt likt mitt tidigare, men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta.


Thaigryta med kyckling och röd curry
3-4 port

500 g Kycklingfilé
400 ml Santa Maria Coconut Milk Light
1 gul lök
50 g morötter
50 g Haricot verts
2-3 msk ICA Asia Red Curry Paste


Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor
Skala löken och strimla den på längden
Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator
Stek kycklingen
Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen
Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta
Häll över kokosmjölken och blanda i Curry paste efter smak
Låt koka ihop
Servera med ris


Foto: Tina