Underbar sommartårta!

Såg just ett recept på något som måste vara sommarens härligaste tårta hos Ellas Inspiration
Underbart recept Ella!

Wrap med rostbiff och Keso

Jag svängde just ihop min lunch till imorgon.
En förhoppningsvis god och nyttig wrap med rostbiff som blev över i helgen och lite smarriga grönsaker och Keso!

Recept 1st

1 fullkornstortilla
Isbergssallad
några skivor gurka
2-3 skivor rostbiff (ca 25g totalt)
Paprika
Lök (valfri färg)
Lite keso

Lägg allt på tortillan, rulla ihop, rulla in i gladpack (lättare att äta då) och njut!

Spenatlasagne med fetaost

Gjorde jättemumsig middag ikväll. Spenatlasagne med fetaost recept från Tasteline - ypperligt sätt att få i sig en massa nyttig spenat!
Jättegod och billig mat som räcker till flera matlådor. Jag brukar frysa in överbliven pasta tills jag har tillräckligt och sedan göra en gratäng med såsen i det här receptet!


Bild lånad från Tasteline


Spenatsås

1 gul lök (eller valfri färg)
2 vitlöksklyftor
350g spenat (fryst hackad brukar jag ta)
200g fetaost
1 frp Kelda Lagalätt
en skvätt mellanmjölk
salt & peppar
lite paprikapulver, örtkryddor eller vad man tycker passar
Pasta eller lasagneplattor
Riven ost


Tillagning



Sätt ugnen på 250°.

Hacka löken och fräs i olja tillsammans med riven eller pressad vitlök. Tillsätt spenaten, salt, peppar och övriga valfria kryddor. Se till att spenaten tinar och en del av vattnet kokar bort. Häll i grädden och lite mjölk. 

Ta en ugnsfast form och varva lasagneplattorna och sås, smula fetaost mellan varje lager. Avsluta med sås.

Strö riven ost över lasagnen och grädda i ca 20 min (står på lasagneplattspaketet)

Med överbliven kokt pasta kan man blanda pastan med sås och smulad feta, hälla i formen, strö över ost och sedan in i ugnen tills gratängen har fått fin färg.

Lite stekt svamp är också gott i gratängen!

Bon Apetit!