Test av Smash!

 
 
Som jag nog har berättat tidigare så är jag medlem i Buzzador, ett testnätverk där man regelbundet blir erbjuden att testa olika produkter och ge sin åsikt om dem.
Jag fick hem ett paket med godsaker från Buzzador strax före jul, och bloggen är ju ett perfekt forum att "buzza" på.
Den här gången var det ett nylanserat snacks som skulle testas - Smash! Smash kommer från Norska Nidar och är en sötsalt kombination av majssnacks och choklad, nämligen krispiga salta majsstrutar som har doppats i mjölkchoklad
Jag fick hem en 100g påse för mig och Erik att prova och 10 småpåsar att dela ut till vänner vid lämpliga tillfällen.
 
Så vad tyckte vi om produkten?
 
Den är ju helt klart så nyskapande som reklamen lovade och faktiskt en lyckad kombination av sött och salt. Väldigt goda om man gillar choklad och salta snacks samtidigt, chokladen är lite för söt och popcornsmaken i majsdelen är lite framträdande, men i övrigt lyckat.
Om det är det perfekta snackset vet jag inte - det är gott i små mängder med efter ett tag tröttnade jag. Lite för mycket choklad i förhållande till majssnacks - hade kanske varit bättre om de hade blandat ut de chokladdoppade med odoppade så att de chokladdoppade hade utgjort 30-50% av påsen, eller om de hade haft mindre choklad per snacks. Jag gillade dem, men de funkar inte som ensamt snacks utan kan komplettera tex andra chips.
 
 
Foto: Nidar.no
 
 
 

Apelsingodis

 

Tanken var att det här skulle bli hemmagjorda marshmallows att göra krokofanter av, men nånting gick väldigt fel och istället fick jag ett lass supersega apelsinkarameller.

Något som visade sig väldigt viktigt är att pudra de här karamellerna med massor av florsocker elelr slå in dem i papper för de flyter ut lite när de ligger still och klibbar ihop till en enorm klump. Vilket gjorde att 10 minuter efter bilden här nedan hade tagits så hade jag en liten burk full med seg gegga som det tog 20 minuter och ett par krokiga bestick att bända loss

 

 

Receptet kräver en hel del vispning så kör i en matberedare om armarna inte räcker till

 

Apelsingodis
20-25 st

 

Finrivet skal och saften av en apelsin
½ dl vatten
225g socker
5 g glykos
1 äggvita

 

Blanda apelsinsaft, vatten, socker och glykos i en kastrull och koka upp utan omrörning
Koka till 150-160°C
Vispa upp äggvitan så den blir fluffig
Tillsätt den heta sockerlagen lite i taget till äggfluffet under kraftig vispning
Fortsätt vispa tills massan svalnar till hanterbar värme, ca 15-20 min
Olja en plåt eller köksbänken (inte träbänk) Stjälp upp godissmeten och hantera den med oljade händer
Dra ut och vik smeten, dra ut och vik tills den är blank och börjar stelna
Dra ut smeten i en sträng ca 1 cm bred och klipp av små bitar med en oljad sax
Förvara bitarna i massor med florsocker eller inslagna i smörgåspapper

 

Foto: NyTinat

 

Kardemummakola

 
 
När jag bakar bullar så gör jag alltid något fel som gör att fyllningen rinner ut på plåten i pölar av smör-socker-kardemumma. Inte riktigt vad som är meningen, men inget ont som inte har något gott med sig - den söta geggan som stelnar till mjuksega bitar har gett inspiration till den här kolan - kardemummakola!
 
Precis som chokladkolan måste man slå in dem i smörpapper när de är skurna, för kolan är mjuk och gillar att flyta ut och klibba ihop med grannkolorna. Och det är lättare att skära/klippa dem i bitar om kolan har legat i kylen nån timme innan man sätter igång.
 
 
Kardemummakola
ca 30-40 bitar
 
200 g ljus sirap
2 dl vispgrädde
2 dl socker
1-3 krm fint malen kardemumma
 
Klä en avlång sockerkaksform med bakplåtspapper
Blanda sirap, socker, och vispgrädde i en kastrull
Värm och koka till ca 115°C, smaka av med kardemumma så det blir lagom
Koka till ca 121°C, gör kulprov och koka tills kolan har den konsistens du vill ha
Häll kolasmeten i formen och låt svalna helt innan du klipper eller skär den i bitar (går lättast om kolan är kylskåpskall)
Slå in kolorna i smörgåspapper så de inte klibbar ihop
 
 
Foto: NyTinat