Få en gratis tidningsprenumeration!

 
 
Jag blev så glad i morse när jag surfade in på Arla.se och hittade en kampanj där man får en gratis tidningsprenumeration på Allt om Mat, ToppHälsa eller Veckorevyn om man samlar EAN-koder från frukostprodukter från Arla eller Kellogg's!
Mattidningstokig som jag är blev det ju såklart en prenumeration på Allt om Mat!
Så skynda er in i köket och kolla hur många koder ni kan få ihop!
 
 
Foto: Arla.se

Lördagspizza

 
 
 
Pizza har vi försökt oss på länge här hemma, alltifrån pizzakit till hembakad deg. I lördags blev det ytterligare ett försök och nam nam nam vad gott det blev!
 
Degen gjorde jag egen för jag är lite trött på bismaken som de färdiga degarna har, och såsen baserade jag på Muttis tomatsås med basilika med lite extra vitlök och oregano. Och som fyllning blev det skinka, färska champinjoner, lök och ost!
Vårt vanliga misstag är att ha på för mycket fyllning så att allt kara kokar och blir soggigt. Den här gången blev det mindre fyllning och det blev mycket bättre pizza!
 
 
 
 
Pizza
1 stor plåt 2-3 pers
 
Pizzadeg
2 dl vatten (ca 37-40 grader)
2 msk olja
1 tsk salt
2 tsk socker
½ pkt torrjäst (eller vanlig jäst)
5 dl vetemjöl special
 
Fyllning
1/3 burk Mutti tomatsås basilika
ELLER 
valfri tomatsås (inte med för mycket bitar)
ELLER
tomatpuré
 
1 msk oregano
½ tsk vitlökspulver (elelr en klyfta pressad vitlök)
 
½ paket rökt skinka
1 gul lök
5 små färska champinjoner
150 g riven ost
 
 
Häll jästen i en bunke
Tillsätt socker, salt och olja
Häll i vattnet och rör tills allt har löst sig
Tilsätt mjölet och arbeta i maskin ca 10 minuter tills degen är slät och blank
Låt degen jäsa ca 1 timme på en varm dragfri plats
 
 
 
 
 
Sätt ugnen på 225°C
 
Platta ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper (knåda inte!)
Sprid ut ett tunt lager tomatsås, strö över oregano och lite vitlökspulver
Täck med riven ost och fördela strimlad skinka och lök ovanpå tillsammans med skivade champinjoner
Tryck till fyllningen lätt med handflatorna så den ligger jämnt
Grädda i nedre delen av ugnen ca 12-15 min
 
 
 
PS. glöm inte att tävla om en låda full med tomatprodukter från Mutti i inlägget nedan!
 
Foto: NyTinat

TÄVLING! Vinn ett tomat-kit från Mutti!

 
Även en lycka kommer sällan ensam, så gissa hur glad jag blev härom dagen när jag fick hem ytterligare ett paket med goda saker? Denna gång var det en hel låda proppfull med olika tomatprodukter från Mutti!
Underbart goda sorter med fantastisk kvalité och smak som jag kommer att kunna få ner i massor med smarriga recept!
 
Och som om inte det var nog - jag får tävla ut ett likadant kit till en av mina kära läsare!
 
Kitet innehåller:
 
Passata di pomodoro (tomatsås)
Aceto di pomodoro (tomatvinäger)
Tomato ketchup (tomatketchup)
Pomodoro e basilico (tomatsås med basilika)
Pomodoro e olive (tomatsås med oliver)
Pomodoro e peperoncino (tomatsås med chilipeppar) 
Passata di pomodoro al basilico (tomatsås med basilika på flaska)
Pomodorini di collina (tomatsås på körsbärstomater)
Pelati mediterranei (tomatsås)
Polpa pomodori in finissimi pezzi (krossade tomater)
Datterini piu' dolci e polposi (söt och saftig tomatsås)
Triplo concentrato di pomodoro (trippel koncentrerade tomater på tub)
Le verdurine (tomatsås med färska grönsaker på tub)
 
 
Så, hur vinner ni? Jo, skriv en kommentar nedan där du svara på frågorna:
 
1. Vad heter de näringsämne som tomater är den främsta livsmedelskällan till?
 
2. Vilken är din favoritingrediens i det italienska köket?
 
Svara innan 28/10 (skriv ditt svar i kommentarsfältet nedan)
 
Tävlingen är avslutad, vinnaren presenteras inom kort!