Hemmagjort risbräck
Häromdagen hittade jag en påse puffat ris i skafferiet och eftersom Erik älskar risbräck passade jag på att göra hemmagjort risbräck. Så med hjälp av en kaka mjölkchoklad blev det en sats gott och snabblagat godis!
Hemmagjort risbräck
100 g mjölkchoklad (eller valfri kakaohalt, välj efter egen smak!)
5-6 dl puffat ris (mängden beror på vilken fördelning mellan mängden ris och choklad man vill ha)
Temperera chokladen:
Smält 1/3 av chokladen och finhacka resten
Blanda den smälta chokladen med den finhackade
Rör ner puffat ris, lite i taget, tills alla puffarna är helt täckta med choklad
Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper, ställ svalt tills topparna stelnat
(Ett alternativ är att breda ut hela smeten till en jämn kaka och sedan skära i bitar)
Förvara torrt och svalt
TIPS: Testa att experimentera med Marabous smaksatta chokladsorter, tex polka, digestive, daim osv!
Foto: Tina
Förvara torrt och svalt
TIPS: Testa att experimentera med Marabous smaksatta chokladsorter, tex polka, digestive, daim osv!
Foto: Tina