Mariannebräck




Mint och choklad är väl en kombination som aldrig blir fel? Och med krossade mariannekarameller som gnistrar som snö blir det riktigt vintrigt och fint. Mariannebräck är ett snabblagat godis som gör sig fint både på julens godisbord och året om som godis eller dekoration på tårtor och cupcakes.

Mariannebräck

150 g mörk choklad 70%
150 g mjölkchoklad
½ påse mariannekarameller


Bäst blir choklad om man tempererar den:
Hacka chokladen fint och smält 2/3 av den i ett vattenbad eller mikron
Blanda smält choklad med resterande hackad choklad och rör tills allt har smält

Temperera den mörka chokladen och bre ut den på ett bakplåtspapper till ett jämnt tunt lager
Ställ bakplåtspappret i kylen så chokladen stelnar
Temperera mjölkchokladen och bre ut den ovanpå den mörka
Krossa mariannekaramellerna (sila gärna bort det minsta dammet så blir bräcken vackrare) och strö ut dem ovanpå mjölkchokladlagret
Låt stelna i kylen
Bryt chokladen i bitar och förvara i en lufttät burk


Foto: Tina