Äppelkakemuffins med havresmul

 
Nu får man väl säga att hösten är här på allvar. Jag ger äntligen upp min förhoppning om en plötslig värmebölja - en sån där 25+ som det kan bli i augusti-september. Nä, nu är det november, mörkt och ruggigt. Så då får man rota fram vinterparkan och tjocka strumpor, och inomhus myser jag i soffan med massor av tända ljus och något varmt att dricka.
Ibland vill man ha något till sin varma dricka, så då passar det fint med lite härliga höstmuffins med smak av äpplen, kanel och havresmul!
 
De här små raringarna gjorde jag i en muffinsplåt utan muffinsformar så de blev små härliga minisockerkakor!
 
 
Äppelkakemuffins med havresmul
Ca 10-12 st
 
Muffins
3 ägg
2 dl socker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smör
1¾ dl mjölk
 
 
Fyllning
1-2 äpplen, skalat och skuret i småbitar 
ELLER
Äppelmos
2 msk socker
1-2 tsk kanel
 
Havresmul
50 g smör
2 dl havregryn
1½ dl rörsocker strö
 
 
Sätt ugnen på 175°C
Smält smöret till muffinssmeten
Vispa ägg och socker pösigt
Tillsätt de torra ingredienserna, vänd ner försiktigt
Tillsätt smält smör och mjölk
 
Skala och kärna ur äpplet, skär i små bitar (ganska tunna så tillagas de fortare)
Blanda äpplebitarna med socker och kanel
Eller använd äppelmos och strö lite kanel ovanpå.
 
Smält smöret till havresmulet och blanda ner havregryn och socker
 
Smörj och bröa muffinsplåten och fyll dem ungefär till hälften med muffinssmet
Tryck ner äpplebitar i varje form
Fördela havresmul ovanpå
 
Grädda mitt i ugnen ca 12-15 min
 
 
Foto: NyTinat
 
#1 - - Sofi:

Lånade receptet och gjorde dessa i helgen, jättegoda!

#2 - - jossan:

Det där såg fruktansvärt gott ut! :D