Hallon och chokladkaka

 
För att härma tomten på julafton - Can you say nam-nam? Can you say nam-nam-nam-nam-nam-nam-nam-nam?
Det här är vad som händer när jag upptäcker ett överskott av ägg, smör och choklad hemma. Det blir en liten efterrätt till helgen! Denna gång hittade jag en chokladkaka som inte fick vara med i julbaket och ett paket hallon som skulle bli sylt men aldrig kom till skott, så det blev en sockerkaka med hallon och stora chokladbitar!
 
Och såklart smakar den fantastiskt - saftig och fin med rejäla "chunks" av mjölkchoklad!
 
 
Sockerkaka med hallon och chokladbitar
 
2 ägg
3 dl socker
6 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ tsk salt
200 g mjölkchoklad
200-225g frusna hallon (beroende på förpackningsstorlek)
100 g smör
1¾ dl mjölk
 
Sätt ugnen på 175°C
Smörj och bröa en sockerkaksform
Smält smöret
Hacka chokladen i grova bitar


Vispa ägg och socker fluffigt
Tillsätt mjöl, bakpulver och salt
Tillsätt smält smör och mjölk
 
Ta ut hallonen och se till att de inte har frusit ihop till en stor klump (dela i så fall på dem)
Vänd ner chokladbitar och hallon försiktigt, de ska bara fördelas i smeten och hallonen ska inte hinna tina för mycket.
 
Häll smeten i sockerkaksformen och grädda i nedre delen av ugnen i 1-1½ timme /kolla med en sticka i mitten om kakan är kladdig eller ej.
 
Låt svalna något och stjälp sedan upp och servera som den är, eller med lite vaniljglass, vaniljvisp eller vispad grädde
 
 
Foto: NyTinat
 
 
 
#1 - - Bonnie:

Gud vad gott!

#2 - - Fotograf Annie:

Åh det receptet måste jag prova någon gång :) Älskar både hallon och choklad :P

#3 - - marie ch olsson:

fin blogg kram