Proteinpulverdessert med banan och choklad

 
 
Min väninna Ida introducerade mig till proteinpulver förra sommaren och sedan dess är jag hooked på Body Science Vassleproteinpulver som finns i flera riktigt goda smaker, där favvon helt klart är Päronsplitt som jag blandar med kvarg och äter till mellanmål. Tokmättande och smakar verkligen som päronglass!
 
Problemsmaken var Double Rich Chocolate. Den gör sig inte riktigt bra med kvarg, så den krävde lite mer uppfinningsrikedom.
Så en dag hade jag en sån där riktigt äckligt brun banan som annars brukar få bli bananmuffins, men den här gången tänkte jag att den borde kunna funka med chokladpulvret!
Så jag mixade helt enkelt bananen med proteinpulvret och kvarg och resultatet blev en chock! Hands down, det smakar efterrätt! Som en smält bananasplitt, ni vet den där såsen i botten på skålen som smakar smält glass, banan och chokladsås!
Så den här blandningen är numera ett stående inslag så fort det blir en gammal banan över. Perfekt att mixa ihop som ett nyttigare fika eller efterrätt!
 
 
Proteinpulverdessert med banan och choklad
till 2 portioner som på bilden
 
1 banan (gärna riktigt övermogen)
100 g kvarg
4 msk Double Rich Chocolate proteinpulver
 
Mixa bananen till en slät smet
Tillsätt kvarg och proteinpulver, mixa till en slät smet
Om man vill ha den mer smoothieaktig och rinnande tillsätter man 1-2 dl mellanmjölk efter smak
 
Håller ca 4 dagar i kylskåp
 
 
Foto: NyTinat
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Sabina:

Gott och nyttigt!? Är det ens möjligt? :) Låter hur smarrigt som helst!

Kommentera här: