Sorbet med mango, nektarin och ananas

 
 
Som ni säkert har märkt så har jag en vansinnig förmåga att aldrig, aldrig, aldrig någonsin slänga mat här hemma.
Ok, ibland blir morötterna liggande och möglar, men på det stora hela är jag väldigt noga med att allt ska frysas in och användas. I frysen har vi det senaste halvåret haft juicen från konserverad ananas infryst i burkar och nu när det äntligen blev riktig sommar passade jag på att göra en fruktig sorbet på den, lite fryst mango och några nektariner som var så där perfekt övermogna och fulla med smak!
Det blev som vanligt en toksuccé när jag bjöd kompisen Ida på en skål på balkongen i sommarsolen "ameh guuuuu va go den är! är det inge mjölk eller grädde i?! muuuuuums!" Håller med henne, den smakade verkligen som en underbar fryst smoothie och så underbart läskande en varm sommardag!
Så därav också bilden som togs i all hast rakt ner i byttan efter att vi hade smakat i oss (glömde såklart ta kort på mina perfekt stylade skålar med sorbet, men det får bli en annan gång.
 
Sorbet med mango, ananas och nektarin
ca ½-¾L 
 
112g mango (½ kartong var vad jag hade)
2½ dl ananasjuice
4 nektariner
1 dl strösocker
2 ägg
30g glykossirap
 
Vispa ägg och socker pösigt,
Mixa frukten riktigt slät tillsamans med glykossirapen 
Blanda allt, kör i glassmaskin i ca 40 min
 
 
Foto: NyTinat
 
Snyggaste glasskopan från Kitchen Aid hittar ni här
#1 - - Helen:

låter verkligen gott!! den ska jag ta o prova nån dag:) älskar oxå att baka o fixa...

#2 - - Malin Wederberg:

Gott :D

#3 - - Johanna:

Mums!!! Måste provas!

#4 - - Ebba K:

YUMMY!

#5 - - Helenas Söta:

De smakkombinationerna låter helt ljuvliga! Jag måste testa.

#6 - - A M:

Gud så gott! Måste verkligen prova.

#7 - - Emma :

Men gud vilka härliga recept och trix du har! Fantastisk inspiration. Kika gärna in hos mig med :)