Jordgubbs- och rabarbersylt

 
 
 
Ja, vad gör man när sommaren ser ut att regna bort? Jo jag spenderar lite tid i köket och passar på att sylta, safta och baka så det står härliga till! Ibland måste man se det från den ljusa sidan och är det soligt väder är det för varmt för att göra något i vårt kök.
Först ut blev en omgång sylt med jordgubbar och rabarber som blev så himmelskt god att jag vill ha den på allt! Pannkakor, glass, tårta muffins you name it! Kommer definitivt inte kunna gå tillbaka till vanlig jordgubbssylt efter det här!
 
Jordgubbs- och rabarbersylt
 
200g jordgubbar
200g rabarber skurna i tunna skivor (jag skivar mina i matberedaren)
250g syltsocker
2 msk vatten
 
Jag vill inte ha några stora bitar i min sylt, så innan kokningen hackade jag jordgubbarna och rabarberskivorna i matberedaren. Men det är en smaksak.
Koka upp frukten med vattnet tills rabarbern är mjuk och jordgubbarna har saftat sig.
Tillsätt syltsocker och låt koka i ca 5 min
Ta bort skummet som bildas på ytan (går lättare om sylten får svalna ca 5 min)
Häll upp i glasburk och förvara i kyl
 
 
Foto: NyTinat

Kommentarer:

1 Hanna Karlsson:

Så gott det låter!

Kommentera här: